Circuit Rusia Mai 2020

Moscova-Sankt Petersburg-Istanbul

4
 
Transportation
Perioada 20.05.2020 - 27.05.2020
Oferta speciala
 
1075
persoana/pachet

Moscova-Sankt Petersburg-Istanbul

Cu plecare din Constanta 

 

ZIUA 1  CONSTANTA- MOSCOVA – TUR PANORAMIC

Intalnirea grupului cu reprezentantul agentiei la aerop. Mihail Kogalniceanu (Constanta), la ora 08:30, pentru imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES, cu destinatia MOSCOVA (escala la Istanbul). Sosire in capitala Rusiei la ora locala 19:05, unde veti fi intampinati de catre ghid vorbitor de limba romana. Bun venit în Rusia! Pornim direct intr-un Tur panoramic al orasului Moscova, în care vom vedea cele mai importante repere ale capitalei. Vom traversa faleza râului Moscova, centrul orasului, unde se află Teatrul Bolshoi, Lubyanka, Kitai-gorod si vă vom prezenta orasul de la înălţimea dealului Vorobev - una dintre cele mai spectaculoase privelişti ale oraşului. Vom acorda atentie deosebită Catedralei Mântuitorului Isus, una dintre cele mai mari catedrale ortodoxe construite vreodată, si vom intra în monumentalul lacas de cult. Transfer si cazare la Hotel 4*. Vizitam apoi cea mai romantica strada a Moscovei – Strada pietonala Arbat. Astăzi, strada îşi pastreaza o atmosferă unică, datorită numeroşilor artişti stradali si magazinelor de artizanat si suveniruri ce transforma locatia într-o autentica galerie de artă.  Program liber.

Optional ( contra cost) - cina ruseasca/ ucraineana traditionala

 

ZIUA 2  PIATA ROSIE & KREMLIN

Mic dejun. Atractiile cele mai cunoscute ale Moscovei se afla în centrul orasului, în Piata Rosie.  Astazi luam Metroul moscovit, atractie turistica de prima mana (in special pentru decorurile spectaculoase si unice ale fiecarei statii) catre atracţia principala a Moscovei –Piaţa Rosie, construita in secolul al XVI-lea de Ivan cel Groaznic. Ne vom opri asupra celor mai importate obiective - precum Biserica Sfântului Vasile Blajinul, Mausoleul lui Lenin, Flacara vesnica, Parcul Alexandriskyi, Manejul Kremlinului – si nu în ultimul rand Kremlinul în sine. Vom intra în cetatea Kremlinului şi vom vizita teritoriul sau, bisericile în care ţarii erau încoronaţi, artefacte medievale precum Tarul Puşca şi Tarul Clopot – simboluri ale puterii Kremlinului şi ale tarior ce au condus Rusia timp de secole din Kremlin.

Pranzul si cina optional, contra cost.

 

ZIUA 3  MOSCOVA – SANKT PETERSBURG- TUR PANORAMIC

Mic dejun. Călătoria de 700 de km va începe de la Gara Leningradskaya (gara de Leningrad) si va dura 4 ore cu trenul de mare viteza Sapsan ( in traducere “Soimul calator”) până la Gara Moscovskaya (gara de Moscova) care se află chiar în centrul Sankt-Petersburgului.Bun venit în Sankt-Petersburg! Gloriosul oras a fost ctitorit în 1703 si a fost investit cu calitatea de capitala imperială de Petru cel Mare. Vom fi preluati de la Gara Centrala, de catre reprezentantul local, vorbitor de limba romana.  Pornim direct in Tur panoramic SANKT PETERSBURG - faimosul oraş care nu se întunecă vara, datorită celebrelor Nopţi Albe!Vom vizita temelia orașului, prima constructie a orasului, Cetatea Petropavlovsk, ce se află în largul Nevei, apărată de Golful Finic. În centrul cetatii Petropavlovsk se află catedrala Petropavlovsk, constructia care prin decretul lui Petru I a rămas chiar si acum cea mai înaltă din centrul oraşului. În interiorul catedralei se afla necropola tuturor ţarilor dinastiei Romanov, de la Petru cel Mare până la Nicolae al II-lea. Ne vom familiariza cu orasul, traversand centrul de-a lungul Bulevardului Nevskyi si Insula Vasilievskyi. După excursie, ghidul vă va conduce la Hotelul 4* pentru cazare.

Pranzul si cina optional, contra cost.

 

ZIUA 4  TURUL CATEDRALELOR +MUZEUL ERMITAJ-Optional –Croaziera de zi pe Neva

Mic dejun. Petersburg este dominat de privelistile unora dintre cele mai mari si frumoase lacase de cult ortodoxe din lume. Catedralele si bisericile orasului, precum Catedrala Sfântul Isaak - o constructie monumentală, in stil neo-clasic, una dintre cele mai mari catedrale din lume, Biserica Mântuitorului pe Sângele vărsat - faimoasă datorită turnurilor si cupolelor sale multicolore şi tipologia arhitecturală rusească, Catedrala Sfanta Fecioara Maria de Kazan, sediul Bisericii Ortodoxe Ruse în Sankt Petersurg si locul unde se află una dintre cele mai venerate icoane din Rusia, Icoana Sf. Fecioare Maria de Kazan.Inima oraşului Sankt-Petersburg este, simbolic si geographic, Piata Palatului. Piata găzduieste Palatul de Iarnă - resedinta imperială a Romanovilor şi celebrul Ermitaj. Vom vizita Ermitajul -construit de către Ecaterina a II-a ca locul ei de reculegere. Astazi, pornind de la colectia personala a Ekaterinei, muzeul Ermitaj este al doilea cel mai mare muzeu de arta din lume. În fondul muzeului se află aproape 3,5 milioane de piese cu valoare inestimabilă pentru istoria artei, precum piese clasice de Leonardo da Vinci, Rembrand, Goya, Canova si moderne ale lui Cezanne, Renoir, Monet, van Gogh s.a.. Palatul de Iarna nu este doar o galerie de arta, este o fereastră spre viata si politica dinastiei Romanovilor de-a lungul istoriei.                 

Pranzul si cina optional, contra cost.

 

ZIUA 5  OPTIONAL – PETERHOFF / SEARA DE BALET

Mic dejun. Program liber. Optional, pornim in Tur la Peterhoff ( 15 km de oras, deplasare cu autocar si ghid vorbitor de limba romana). Unul dintre cele mai spectaculoase proiecte ale lui Petru cel Mare, este resedinta sa de vara, ce se află la 15 km de Petersburg. La gura Golfului finic se gaseste Peterhoff, unul dintre cele mai impresionante palate si parcuri din lume. Complexul este celebru pentru sutele de statui suflate cu aur, fantanile sale arteziene tematice spectaculoase si pentru vegetatia parcului amenajată în stil geometric frantuzesc. Obiectivele principale ale complexului sunt Palatul Petrodvoret si Parcul Superior. Piesa centrala si cea mai impresionanta a parcului este ansamblul statuar ce il infatisează pe personajul biblic, Samson, intr-o lupta tensionatăa leul. Palatul este are vedere către Marea Baltica si este contstruit in stil neoclasic.

 

ZIUA 6 - Optional  - Excursie la TSARSKOE SELO & CROAZIERA DE NOAPTE PE NEVA

Mic dejun. Tsarskoe Selo, în traducere ”satul imperial”, este o denumire ce ascunde adevaratele proporrii ale palatelor pe care le găzduite. Aici se află resedinta de vara imperiala a celor 3 tarine ce au condus Imperiul Rus, Ekaterina I, Elizaveta Petrovna și Ekaterina a II-a.Pe suprafata parcului sunt raspandite zeci de cladiri opulente precum biserici, palate, galerii, vile, insa cea mai impresionanta este Palatul Ekaterinei. Palatul este contruit în stil baroc, cu un exterior decorat complex si suflat cu aur, si cu un interior vast și la fel de bogat. Cel mai cunoscut obiectiv al palatului este misterioasa Cameră de Chihlimbar - o sală decorată integral din chihlimbar. Parcul este deasemenea decorat spectaculos, în stil frantuzesc si olandez, cu vegetaţie amenajată în cele mai surprinzătoare feluri.Croaziera de noapte pe Neva - In fiecare noapte pe timp de vară, începând cu 01:10 are loc deschiderea podurilor peste Neva. Cele 12 poduri mobile de peste fluviu se deschid consecutiv, ridicandu-si bratele pentru a permite traficul naval spre Marea Baltica si oferind un spectacol ce poate fi urmarit ori de pe uscat, ori chiar pe de Neva de la bordul unei croaziere de noapte. Podul palatului deschide acest moment deosebit, în timp ce sonorizarea urbana difuzează imnul orasului, compus de R. Gliere. În timpul noptilor albe, si nu numai, privelistea ce se deschide vizitatorilor este un regal memorabil.

 

ZIUA 7 SANKT PETERSBURG - ISTANBUL

Mic dejun. Transfer catre aeroport. Decolare la ora 15.15, cu cursa companiei Turkish Airlines, catre Istanbul ( sosire ora 18.45), unde vom fi cazati o noapte. Transfer aeroport – Hotel. Cazare Hotel 4*.

Optional, Croaziera cu cina si spectacol traditional pe Bosfor

 

ZIUA 8  ISTANBUL – CONSTANTA!

Mic dejun. Transfer Hotel- aeroport. Imbarcare catre Constanta, cu decolare la ora 8.35 catre Constanta, unde vom sosi pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu, la ora 9.40! Suntem ACASA, dar mai bogati cu o minunata experienta! VA MULTUMIM CA NE-ATI INSOTIT!

 

 

 

 

 

 

 

- Avion Constanta - Moscova si Sankt Petersburg – Constanta, cu Turkish Airlines;

- Tren de mare viteza Moscova- Sankt Petersburg

- Transferuri Aeroport - Hotel (Moscova) ; Hotel- aeroport (Sankt Petersburg) ; Aeroport- Hotel-

  Aeroport ( Istanbul)

- Transfer Gara-Hotel (la Sankt Petersburg)

- Cazare : 7 nopti cu mic dejun: 2 nopti in Moscova (4*) ; 4 nopti in St. Petersburg (4*) si

  1 noapte la Istanbul ( 4*)

Excursii :

   Tur panoramic Moscova, Tur Piata Rosie, Kremlin si metrou

   Tur panoramic Sankt Petersburg,

   Turul Catedralelor Sankt Petersburg

   Muzeul Ermitaj

- Bilete incluse:

   Moscova : Kremlin, bilete de metrou 

   Sankt-Petersburg : Muzeul Ermitaj, Catedrala Sf. Isaak, Biserica Mantuitorul pe Sangele Varsat.

 - Autocar si Ghid acreditat vorbitor de limba romana, in toate excursiile din program

 - Taxa viza si pocesare viza ( derulata de agentie si Consulatul Rusiei) ( 70 euro/pers)

- excursiile optionale

- taxa de oras(4euro/pers/sejur) se achita la receptia hotelului doar in Sankt Petesburg

- intrarile la obiective turistice altele decat cele mentionate la servicii incluse

- cinele si dejunurile neincluse

- asigurarea medicala Supreme obligatorie  (specifica pentru Rusia) – intre 40 si.90 Ron/pers.

ORAR DE ZBOR

20 mai – Constanta 10.35 - Istanbul  11.45  (zbor TK1066)

             - Istanbul    16.15 - Moscova 19.05 ( zbor TK415)

 

26 mai  - SKT Petersburg 15.15 - Istanbul     18.45  (zbor TK402  )

27 mai  - Istanbul              08.35 - Constanta 09.40  (zbor TK 1065)

 

CONDITII DE PLATA :

- avans la inscriere - 50% din pretul excursiei

- termen limita de transmitere a actelor catre agentie: 4 saptamani inainte de data plecarii

 

GRUP MINIM: 25 persoane. Pentru un numar mai mic de 25 participanti agentia isi rezerva dreptul de a recalcula tarifele circuitului ,cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

*Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare. 

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI:

 • pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii din calatorie, cu minim 2 pag.libere; 
 • copie pasaport
 • fotografie color tip pasaport (pe fundal alb);
 • formular tipizat, completat electronic prin intermediul site-ului http://visa.kdmid.ru (se va completa de catre turist sau de catre agentul care efectueaza inscrierea);
 • copie asigurare medicala – obligatorie

 

   Renuntări, penalizări, despăgubiri:

În cazul în care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează Agentiei penalizări după cum urmează:

a)       20% din pretul pachetului de servicii, dacă renuntarea se face in intervalul 59 zile- 30 zile calendaristice înainte de data plecării;

b)      50% din pretul pachetului de servicii, dacă renuntarea se face în intervalul 29 – 15 zile calendaristice înainte de data plecării;

c)       80% din pretul pachetului de servicii, dacă renuntarea se face în intervalul 14 – 7 zile calendaristice înainte de data plecării;

d)      100% din pretul pachetului de servicii, dacă renuntarea se face în interval mai mic de 6 zile calendaristice înainte de data plecării sau pentru neprezentarea la program.

 

 

 • clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale
 • distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora;
 • hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
 • agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
 • persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj,( propus de agentie). In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;  Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
 • agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
 • conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
 • conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; 
 • politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente
 • la momentul lansarii programului, tarifele excursiilor optionale sunt estimative, calculate la nivelul anului anterior, pana la anuntarea tarifelor finale a biletelor de intrare, de catre operatorii locali
 • plata  excursiilor optionale se efectueaza la agentie sau la fata locului. Preturile excursiilor optionale platite la fata locului pot fi mai mari decat cel einotial propuse la achizitionarea la agentie, aceasta datorandu-se faptului ca tarifele cresc cu cate timpul pana la drulaea serviciilor este mai mic. asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
 • prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii
 • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate. 

Nu rata aceasta oferta

You must agree to the conditions for processing your personal data.