Excursie la FABRICA DE GLOBULETE CURTEA DE ARGES – MANASTIREA CURTEA DE ARGES

Excursie la FABRICA DE GLOBULETE

3
 
microbuz
Data de plecare 05.12.02020 /12.12.2020
 
2814
room / 7 nights

Fabrica de globuleţe a lui Moş Crăciun nu este în Laponia, aşa cum s-ar crede, ci la Curtea de Argeş, acolo unde o echipă de meşteri realizează anual milioane de globuleţe care ajung în casele familiilor de pe trei continente. Mii de copii din toată ţara vin anual la Curtea de Argeş, în ajunul sărbătorilor de iarnă, ca să-i vadă pe spiriduşi cum realizează ornamentele pentru bradul de Crăciun. Celor mici li se arată tot procesul, de când se suflă aer în sticla incandescentă şi până la decorul final al globuleţelor, gata să fie puse în brad. Totul se face manual de către ajutoarele lui Moş Crăciun. Globurile sunt decorate de artisti plastici cu peisaje in acuarela, cu gliter, cu margele si chiar cu cristale Swarovski.

 

Plecare din Constanta la ora 6:00. Ne deplasam catre Curtea de Arges, unde avem intalnire cu spiridusii lui Mos Craciun, la fabrica de globuri de la Curtea de Arges. Aici vom vedea cum se fabrica globuletele de sticla si alte ornamente pentru Bradul de Craciun.

Vizita dureaza aproximativ o ora, timp in care vom intra in atelierele fabricii si vom vedea si cum se picteaza globurile. Cei care doresc pot comanda pe loc globuri personalizate pe care sa scrie numele persoanelor dragi sau un mesaj de Sarbatori. Timp liber pentru cumparaturi la magazinul fabricii.

Ne continuam ziua cu vizita Manastirii Curtea de Arges, cel mai celebru monument religios din Tara Romaneasca, transformat in necropola regala. Aici se odihnesc Regii Romaniei: Regele Carol I si Regina Elisabeta, Regele Ferdinand si Regina Maria, Regele Carol al II-lea.

 

Seara ne intoarcem la Constanta. Sosire in cursul noptii.

 

140 lei/persoana

- Transport cu microbuz Mercedes Benz 2019

- Bilet intrare si vizita la Fabrica de Globuri de la Curtea de Arges

- Globulet personalizat cu numele

- Vizita Curtea de Arges: Manastirea Curtea de Arges si Biserica Domneasca Sf. Nicolae

- Insotitor de grup

-masa de pranz

-cheltuieli personale

Date de plecare: 5 decembrie si  12 decembrie

 

Formular de inscriere

Sunt de acord cu termenii si conditiile generale .