Excursie la Prislop

Excursie la Prislop

Mormantul Parintelui Arsenie Boca- Castelul Corvinilor- Ulpia Traiana

 
Transportation
Period 03.04.2020 - 05.04.2020
Oferta Speciala
 
9815
persoana/ pachet 2 nopti

Itinerariu:

 

ZIUA 1 – ora 06:00 intalnire cu reprezentantul agentiei si plecare din Constanta pe ruta:

Constanta- Bucuresti- Pitesti- Rm.Valcea- Sibiu- Sebes- Manastirea Prislop- Hateg.

Pe drum, ne vom opri sa vizitam:

 

Manastirea Cozia - Strajuieste de peste sase secole Valea Oltului, a fost construita intre anii 1387-1391, de catre domnitorul Mircea cel Batran, la indemnul Sfantului Cuvios Nicodim de la Tismana, care era “Sfesnicul lui Mircea intru cele Dumnezeiesti”. Biserica mare, inchinata Sfintei Treimi, a fost sfintita in ziua de 18 mai 1388.

Pauza pentru pranz.

Manastirea Hurezi – Renumita lavra domneasca a familiei Brancoveanu, se afla asezata la poalele line ale Muntelui Capatanii, la marginea satului Romanii de Sus. Fiind considerata cea mai reprezentativa constructie in stil brancovenesc din intreaga tara, Manastirea Hurezi este poate si cel mai mare ansamblu monahal din Romania. Numele manastirii se trage de la pasarile de noapte “Huhurezi”- cu un penaj deosebit de colorat.

Mormantul Parintelui Arsenie Boca – se afla in cimitirul de la Manastirea Prislop, localitatea Silvasu de Sus, Judetul Hunedoara. Manastirea Prislop a fost ridicata in a doua jumate a secolului al XIV-lea, de catre Sfantul Nicodim cel Sfintit. Parintele Arsenie Boca este considerat drept al treilea ctitor al Manastirii Prislop, vreme de 41 de ani el pastrand stranse legaturi cu acest loc, fiind staret, duhovnic si zugrav  de icoane

 

Sosire in jurul orei 20:00 in Hateg. Cazare la ArtMotel din Hateg. Timp Liber

 

ZIUA 2 -  Micul dejun. Dis de dimineata cu puteri noi pornim sa vizitam :

Castelul Corvinilor din Hunedoara –Impresioneaza prin prezenta sa, ce domina orasul Hunedoara, pentru cei atrasi de evul Mediu, castelul reprezinta un monument singular in Romania si pentru cele mai atractive din spatiul european.

Pauza pentru pranz, la Restaurantul Popasul Castelului/ Restaurant Werk/ La Crama/ Rustic

In dependenta de ce opteaza grupul, apoi ne continuam excursia

Ulpia Traiana Sarmisegetuza – dateaza de aproape 2000 de ani, afost capitala provinciei romane Daciei. Conform arheologilor, fostul oras antic a fost construit in vremea Imparatului Traian. Printre cele mai spectaculoase constructii din incinta orasului se afla amfiteatrul in tribunele caruia incapeau peste 5000 de oameni.

Intoarcere la pensiune.Timp liber . Cina

 

ZIUA 3 – Dupa micul dejun plecam inapoi spre casa, catre Constanta, pe traseul Horezu -Rm.Valcea- Pitesti- Bucuresti- Constanta.

Manastirea Lainici- In minunatul defileu al Jiului, la 32 km de Targul-Jiu, se afla manastirea de calugari Lainici cu Hramul Intrarea in Biserica a Maicii Domnului. In secolul al XIV-lea  Sfantul Cuviosul Nicodim de la Tismana a fost trimis in Tara Romaneasca pentru a sustine ortodoxia si pentru a da un suflu nou bisericii. El s-a asezat intr-o pestera langa Manastirea Lainici.

In cursul serii vom ajunge in Constanta in functie de conditiile de trafic si conditiile atmosferice.

 

 

TARIF:

-475 LEI/ Persoana in camera dubla

- 465 Lei/ Persoana in camera tripla

 Acceptam tichetele de vacanta!

 

*Tarif valabil pentru grup minim 15 persoane platitoare.

Tariful include:

-Transport cu Microbuzul Mistral Mercedes 2019– 19 locuri turistice pe tot parcursul circuitului

 

-Cazare 2 nopti cu demipensiune la ArtMotel din Hateg

Tariful nu include:

-Taxa intrare la obiectivele turistice

-Alte cheltuieli persoanle- pranz.

 

 

Nu rata oferta noastra speciala!

You must agree to the conditions for processing your personal data.