Pelerinaje in Bucovina si Nordul Moldovei

Pelerinaj in Bucovina si Nordul Moldovei

Descopera Romania alaturi de Mistral Tours

 
Transportation
Period 23.04.20202 - 26.04.2020
Oferta speciala Mistral
 
13010
persoana/pachet 3 nopti

Descopera impreuna cu echipa Mistral Sfintele Manastiri din Bucovina si Nordul Moldovei. Vom vizita Manastirea Moldovita, Manastirea Sucevita, Manastirea Daniil Sihastru, Manastirea Putna, Manastirea Gura Humorului, Manastirea Voronet si vom strabate Campul Lung Moldovenesc. De asemenea vom avea ocazia sa descoperim minunatele Manastiri Petru Voda, Paltin, Neamt, Secu, Sihastria, Sihla, Agapia, Varatec si Schitul Daniil Sihastru. Vom avea la dispozitie 4 zile pentru a descoperi tainele si frumusetile binecunoscutelor manastiri.

Transport asigurat cu microbuzul Mistral pe toata perioada excursiei.

Itinerariu:

 

Ziua 1:

Pornim in primele ore ale diminetii pe ruta Constanta - Dorna Arini, strabatem distanta de 600 de km pentru a ajunge spre seara si sa ne cazam la Complex&Spa Dorna Arini, situat la 7 km de Vatra Dornei. Timp Liber si cina servita la hotel.

 

Ziua 2:

Dupa micul dejun pornim in pelerinaj  pe ruta Dorna Arini- Valea Putnei- Vatra Moldovitei-

Pe drum ne oprim sa vizitam:

Manastirea Moldovita este una din vechile aşezări călugăreşti, cu un important şi glorios trecut istoric, situată în comuna Vatra Moldovitei din judetul Suceava

Manastirea Sucevita, cu hramul Invierea Maicii Domnului,a fost construita in ultimele decenii ale secolului al XVI-lea, cu cheltuiala familiei de boieri Movila. Traditia aseaza pe valea raului Sucevita, intre dealuri, o biserica din lemn si o schivnicie de pe la inceputul veacului al XVI-lea, este considerata veche vatra sihastreasca.

Manstirea Putna unul din cele mai importante centre culturale, religioase şi artistice româneşti. A fost supranumită „Ierusalimul Neamului Românesc”

Manastirea Sfantul Daniil Sihastru a fost ridicata in anul 1991 si sfintita la 28 decembrie 1992.

Pe drumul de intoarcere, vizitam

Mănăstirea Humor (denumită uneori şi Mănăstirea Humorului) este o mănăstire ortodoxă construită în anul 1530 de către marele logofăt Toader Bulboiag

Manastirea Voronet supranumită „Capela Sixtină a Estului”, este un complex monahal medieval construit în satul Voronet, astăzi localitate componentă a oraşului Gura Humorului.

 

Seara ajungem inapoi la Complex Dorna Arini, timp liber si cina.

 

Ziua 3:

Dupa micul dejun pornim in pelerinaj pe un alt traseu, pe drum ne vom opri sa vizitam:

Manastirea Petru Voda este o mănăstire ortodoxa  care aparţine administrativ de Arhiepiscopia IasilorEste cunoscută atât ca centru semnificativ de pelerinaj şi turism ecumenic din zona Neamţului

Manastirea Paltin , cu hramul Adormirea Maicii Domnului, este ctitoria părintelui arhimandrit Justin Pârvu, considerat unul din marii duhovnicii ai României, supranumit Duhovnicul Neamului, pentru dragostea şi jertfa cu care părintele şi-a slujit neamul, fiind întemniţat 17 ani în închisorile comuniste.

 

Manastirea Neamt este o mănăstire ortodoxă de călugări din România, situată în comuna Vânători-Neamt.Este cel mai mare si mai vechi asezământ monahal din Moldova, fiind declarat monument istoric.

Mănăstirea Secu este o mănăstire ortodoxă din Romania,situată în comuna Pipirig, judetul Neamt a fost construită în anul 1602 cu sprijinul lui Nestor Ureche, mare vornic al Ţării de Jos, tatăl cunoscutului cronicar Grigore Ureche, pe locul unei mici sihăstrii numită „Schitul lui Zosim”, fondat la 1564. În prezent este monument istoric

Manastirea Sihastria- Prima ctitorire a avut loc în anul 1655 de către sihastrul Atanasie împreună cu şapte ucenici de-ai săi. Vremurile grele care au urmat au dus la ruinarea bisericii şi de aceea, în 1734, episcopul Ghedeon al Romanului a ridicat o nouă biserică, din piatră, pe locul celei vechi. Edificiul este construit în stil clasic moldovenesc.

Schitul Sfantul Daniil Sihastru- La schit se poate ajunge si din Manastirea Sihastria, pe o carare care se desprinde spre dreapta din drumul forestier ce duce catre Sihla. Inainte de a ajunge la schit, urcusul devine mai abrupt. Dupa ce trece aceasta ultima incercare, calatorul este intampinat de turnul clopotnita care strajuieste intrarea.

Mănăstirea Sihla (sau Schitul Sihla) este o mănăstire ortodoxă din sec. XVIII-XIX, care se află la 1000 m altitudine într-o zonă stâncoasă a Obcinei Sihlei din Munţii Stânişoarei, pe drumul forestier care leagă satul Agapia de mănăstirile Sihăstria si Secu. În apropierea Mănăstirei se află peştera în care, în secolul al XVII-lea, a trăit Cuvioasa Teodora, fiica lui Joldea Armaşu de la Cetatea Neamţului, cea care va fi cunoscută în lumea ortodoxă drept Sfânta Teodora de la Sihla.

Manastirea Agapia (denumită şi Mănăstirea Agapia Nouă pentru diferenţiere de Schitul Agapia Veche) este o mănăstire ortodoxă de maici din România, situată pe valea pârâului Agapia, la o distanţă de 9 km de oraşul Târgu Neamţ. Ea se află amplasată în mijlocul unei păduri, la o distanţă de 3 km de satul Agapia (judeţul Neamţ). Este una dintre cele mai mari mănăstiri de maici din România, având 300-400 maici şi aflându-se pe locul doi ca populaţie după Mănăstirea Văratec.

Mănăstirea Văratec este o mănăstire ortodoxă de maici din România,situată într-o poiană de la poalele munţilor, în satul Văratec din comuna Agapia (judeţul Neamţ), la o distanţă de 12 km de oraşul Târgu Neamţ şi la 40 km de municipiul Piatra-Neamţ. Este cea mai mare mănăstire de maici din România, aici vieţuind peste 400 maici.

Spre seara ne intoarcem la Complex&Spa Dorna Arini – cina si timp liber pentru relaxare, refacere si pregatire pentru ziua urmatoare-uiltima zia programului, de intoarcere spre casa.

Ziua 4:

 

Dupa micul dejun servit impreuna ne pregatim de check-out. Drumul spre casa va urma ruta Dorna Arini – Piatra Neamt- Bacau- Adjun- Focsani- Ramnicu Sarat- Harsova-Mihail Kogalniceanu- Constanta. Pentru Pranz ne vom opri pe traseu, in dependenta de ce hotaraste. Traseul de intoarcere va dura aproximativ 10 ore, cu pauzele de masa si stationarile microbuzului.

TARIF:

-630 Ron/ Persoana in camera dubla

 -720 Ron/ Persoana in camera single

 

*Tarif valabil pentru Grup minim 15 persoane platitoare

* Acceptam tichete de vacanta!

Tariful include:

-Transport cu Microbuzul Mistral Mercedes 2019– 19 locuri turistice pe tot parcursul circuitului

-Cazare 3 nopti cu demipensiune la Complex Dorna Arini

 

-Preot insotitor de grup 

Tariful nu include:

-Taxa intrare la obiectivele turistice

-Alte cheltuieli personale- pranz

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata oferta noastra speciala!

You must agree to the conditions for processing your personal data.